top of page

Sabi Hønefoss har åpnet!

0

Sabi Sushi kokker som lager sushi

Velkommen til Sabi Sushi!

I Sabi Sushi tror vi på de enkle grunnreglene i den japanske kulinariske tradisjonen. Råvarer av høyeste kvalitet, fra seriøse leverandører. Sushi som er modig i sin enkelhet. Et godt stykke solid håndverk. Fritt spillerom for de naturlige smakene. Ingen unødvendige forstyrrelser.

Det enkle kjøkken. Den rene råvaren. Det gode håndverk.

 

Dette er Sabi Sushi.

Autentisk – fersk – smakfull

Kokk og servitør hos Sabi Sushi
Dette er Sabi Sushi.

I 2011 åpnet den aller første Sabi Sushi, i Stavanger. Det var ikke en restaurant med sitteplasser, men et rent take away-utsalg. Helt fra starten hadde vi to mål: matglede og ekspansjon. Sabi Sushi skulle bestå av mennesker lidenskapelig opptatt av sushi som håndverk, og vi skulle presentere hele Norge for vår autentiske, smakfulle sushi. Sabi Sushi startet smått, men hadde aldri intensjoner om å være en liten aktør.

 

Spol frem fem år, til 2016, og Sabi Sushi har åpnet åtte filialer i Rogaland. I tillegg til take away-utsalg har rogalendingene nå også fått muligheten til å nyte Sabi Sushi som en restaurantopplevelse.

 

Siden dette har Sabi Sushi omtrent femdoblet i antall og vi nærmer oss vår førtiende lokasjon. Nå er vi å finne på Vestlandet, Østlandet, i Trøndelag og på Sørlandet – og vi har ingen planer om å slutte å vokse.

Kokker hos Sabi Sushi Omakase restaurant

Omakase er et eget konsept, under Sabi-paraplyen. Disse to restaurantene er luksuriøse og fokuserer på opplevelsen av autentisk sushi. Det er maksimum ti gjester i restauranten samtidig, alle plassert ved disken. Dermed utføres sushi-kunsten rett foran deg, som skaper en spesiell atmosfære. Det japanske designet og intimiteten gir en autentisk følelse av å være i Tokyo. Det er ingen tvil om at kokkene her kan sushi; Begge Sabi Omakase-restaurantene er blitt belønnet med Michelin-stjerner.

Sushi er perfeksjonisme

I Sabi Sushi verdsetter vi kompetansen til kokkene våre, og vektlegger deres videreutvikling. Hvert år sender vi flere av kokkene til Japan for å gi de muligheten til å fordype seg i faget, og perfeksjonere ferdighetene sine. Ved å investere i kokkene øker vi forutsetningene for at sushien vi produserer alltid er av høyeste kvalitet. Vi er stolte av vårt dedikerte team av kokker og servitører som gir alt, hver dag, for å gi deg som kunde den beste opplevelsen hos Sabi Sushi. 

Talerken med mange biter sushi

Kokkene våre er alltid i utvikling og de er rett og slett rå på kunsten å lage sushi. Likevel er de avhengig av at råvarene de benytter også er av høyeste kvalitet. Det tar vi på alvor, og Sabi Sushi velger utelukkende de beste alternativene. En av de viktigste ingrediensene er laks, og siden Norge introduserte laks til sushi-industrien i Japan på 90-tallet er det kanskje ikke overraskende at den verdenskjente sushi-laksen Aurora Salmon produseres her?

Sabi Sushi er den eneste sushi-restauranten i Norge som bruker Aurora-laks, og vi bruker kun den. Denne laksen produseres i fjorder omgitt av mektig, nordnorsk natur og spektakulært nordlys – og fordi klimaet er så kaldt vokser laksen saktere enn andre typer. Det tar lengre tid, men når det gjelder sushi er ingen detaljer for små og sushikokker mangler ikke tålmodighet. 

Aurora-laksen er spesielt tilpasset det japanske markedet, og har blitt brukt i Japan siden 2006 når ledende sjømat-eksperter besøkte Norge med målet å finne den fineste laksen for sushi. Under nordlyset fant de det de lette etter. "Aurora Salmon" er blitt et kjent begrep i Japan, hvor den er anerkjent som den aller beste sushilaksen. 

Det er absolutt ingen tilfeldighet at vi bruker nettopp denne laksen i alle våre restauranter. 

Sushirett med kveite

Norge er kjent for fisk, og laks er ikke eneste sjømaten som brukes i sushi. Valget av hvilken kveite som brukes i Sabi Sushi er heller ikke tilfeldig. I de klare og dype fjordene i Ryfylke finner du oppdrett av Sterling kveite. Vannet her er kaldt og rent, som gir hvitt saftig kveitekjøtt av beste kvalitet. Smaken utfyller aromaen til de andre ingrediensene perfekt, og Sterling kveite er kjent som en favoritt blant sushikokker over hele verden. 

I Sabi Sushi er ingenting tilfeldig. Vi skal alle gjøre det vi kan for å gjøre våre kunder mer enn fornøyde med både vår mat og opplevelsen rundt den. 

Vi håper disse spørsmålene og svarene vil hjelpe deg med å finne den informasjonen du leter etter på vår nettside. Hvis du har andre spørsmål eller bekymringer, vennligst ikke nøl med å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe deg.

FAQ - ofte stilte spørsmål

 • Vi har 33 restauranter rundt om i landet. Sjekk vår nettside for å finne en restaurant i nærheten av deg.

  Oversikt over våre resturanter.

 • Ja, vi har flere vegetariske alternativer på menyen vår, som vegan rolls, nigiri og noen salater.

  Våre veganske alternativer.

 • Vår meny er tilgjengelig på vår nettside og i våre restauranter. Vi oppdaterer også menyen vår jevnlig for å tilby nye og spennende retter.

  Vår meny.

 • Du kan bestille mat på vår nettside. Vi tilbyr også take-away og leveringstjenester gjennom våre partnere. Se menyen her.

 • Ja, vi tilbyr flere glutenfrie alternativer på menyen vår. Vennligst informer servitøren din om eventuelle allergier eller kostholdsbehov.

 • Åpningstidene varierer fra restaurant til restaurant. Vennligst sjekk vår nettside eller kontakt din nærmeste Sabi Sushi for å få oppdatert informasjon.

 • Du kan kontakte oss via e-post, telefon eller via sosiale medier. Våre kontaktopplysninger er tilgjengelige på vår nettside. Vi svarer vanligvis innen 24 timer på hverdager.

 • Vi har høye kvalitetsstandarder for våre ingredienser og bruker kun ferske og kvalitetsrike råvarer. Vi samarbeider også med pålitelige leverandører og følger strenge mattrygghetsprosedyrer for å sikre at maten vår er trygg og av høy kvalitet.

 • Ja, vi tilbyr catering-tjenester for alle typer arrangementer. Ta kontakt med din nærmeste Sabi Sushi for mer informasjon og bestilling.

  Les mer.

 • Ja, vi tilbyr et utvalg av alkoholholdige drikker, inkludert øl, vin og sake. Vær oppmerksom på at du må være 18 år eller eldre for å kjøpe alkohol i Norge.

 • Vi aksepterer vanligvis betaling med bankkort, kredittkort eller kontanter. Noen av våre restauranter kan også tilby betaling via Vipps eller andre digitale betalingsløsninger. Ta kontakt med din nærmeste Sabi Sushi for å finne ut hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige.

 • Informasjon om allergener som finnes i vår mat er tilgjengelig på vår nettside og i våre restauranter. Vårt personale er også opplært til å hjelpe deg med å velge matvarer som passer til dine spesifikke allergier og intoleranser.

 • Ja, vi tilbyr gavekort som kan kjøpes i våre restauranter. Gavekortene kan brukes i alle våre restauranter og er en flott gave til sushi-elskere.

Gjester som spiser sushi hos Sabi

Det er over et tiår siden den første Sabi Sushi åpnet i Stavanger – og de to målene står fortsatt like sterkt. Vi fortsetter å jobbe for matglede, og fortsetter å spre vår deilige sushi til Norges byer og tettsteder. 

De siste årene har vi hatt et ønske om å frigi tid til kokkene og servitørene til å gjøre det de gjør best: å tilberede det vi (helt subjektivt) mener er Norges beste sushi, og servere den med en varme og et smil som representerer Sabi Sushi. For å kunne få dette til, har vi lagt inn ressurser i alle deler av kjeden, alt fra rutiner til økonomistyring og HMS-regelverk. Ved å satse i alle ledd på denne måten, har vi muliggjort en ekspansjon, uten å gå på kompromiss med kvalitet. 
 
Sabi Sushi har aldri hatt som mål å være den rimeligste sushien på det norske markedet. Sabi Sushi er skyhøy kvalitet, laget av lidenskapelige sushi-kokker, med de aller beste råvarene. Våre nærmere førti lokasjoner består av alt fra rene take away-utsalg, til fine restauranter, til de eksklusive Michelin-restaurantene: SABI Omakase Oslo og Omakase Stavanger. Fra 10 til 160 sitteplasser garanterer vi en opplevelse for alle. 

bottom of page